Laatste Nieuws 2016 b.

 

Welkom bij KBO Wanssum

LAATSTE NIEUWS - 2016

Heeft u een nieuwtje? Laat het ons weten: therese@kbowanssum.nl

 

Oude berichten vindt u op de pagina Archief>Laatste Nieuws 2015, 2016

(klik op jaartal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fietsen

19 mei was de eerste fietstocht van seizoen 2016. De fietstocht werd gecombineerd met testfietsen voor Dekkers-tweewielers.

In totaal 10 fietsers reden de door Thérèse bedachte route. Ondanks dat de wegen bekend waren, zat er her en der toch een verrassing in de tocht.

Gewoon even op een bankje zitten bij de veerpont………. Koffie drinken en beelden en schalen bekijken bij Art House. Roos en Karel vielen daar nog flink in de prijzen. Ze wonnen met “lotje trekken” en mochten elk een mooi beeldje mee naar huis nemen. En bij dat alles werkte het weer prima mee. Leuke fietstocht!

De volgende fietstocht is op 16 juni. Voor foto's klik hier.

(Geplaatst: 19-05-2016)

 

18 mei 2016: Jeu de Boules – uitwisseling met Oirlo

Terwijl de weersvoorspellingen niet zo goed waren hadden we toch de hele middag goed weer, en mede daardoor was de sfeer uitstekend.

Met 16 mensen uit Oirlo en 18 uit Wanssum speelden we op 6 banen.

Op onze mooie banen speelden we met 6 personen per baan.

Daarnaast hadden we langs het pad nog ‘n 6de baan gecreëerd waar dan nog 4 personen terecht konden.

Iedereen speelde drie spelletjes in steeds wisselende samenstelling, en vaak op ’n andere baan. Deze keer waren de mensen uit Oirlo toch wel erg goed bezig.

Elly de Rijck, Oirlo had de meeste punten van de 6 personen die hun 3 spelletjes wonnen.

Jo Frederix uit Wanssum en Jan Voermans, Oirlo, hadden maar 1 puntje minder en deelden dus ’n erg verdiende tweede plaats.

Berty Rutten 6de plaats met 3 overwinningen en Leo v. Els 10de met 2 overwinningen waren verder de enige Wansummers in de top tien.

Maar het was erg gezellig, en dàt is waar het om gaat. Voor de foto's, klik hier.

(Geplaatst: 20-05-2016)

Senioren gaan aktie voeren voor behoud van hun pensioen!

Deze week start de KBO samen met de andere ouderenbonden een gezamenlijke aktie van ouderen naar de Tweede Kamer. Het gaat om behoud van koopkracht, behoud van pensioen enz. De aktie bestaat uit een email "bombardement" naar de Tweede Kamer! Doe ook mee en stuur een email naar de woordvoerder van uw keuze!

Alle informatie, voorbeeld mails en email adressen van de woordvoerders van politieke partijen enz. vindt u op de website van Unie KBO. Klik hier.

Via onze pagina "Nuttige Links & Informatie" vind u veel informatie over hetgeen Unie KBO doet voor senioren!

De Nestor, Schakel en onze Nieuwsbrief van eind mei zijn inmiddels bij de leden thuisbezorgd. De Nieuwsbrief is (in kleur) ook op deze website te lezen. Klik hier.

Met 8 personen (incl. de pastoor) bezocht Kunst en Cultuur op - zonnige - donderdag 9 juni Expositie 40-45 in Blitterswijck. Dat is een particulier museum aan de Veerweg 14 te Blitterswijck. Het museum behandelt de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op de verzamelingen van Harry Linders en Wim Weijs. In 1984 werd het museum geopend.

Het was een interessante middag, met als afsluiting koffie met vlaai bij tante Jet!

Klik hier voor foto's.

 

Uitnodiging Kermismatinee

Houdt u van muziek en gezelligheid? Dan komt u toch zeker ook naar het kermismatinee op dinsdag 28 juni georganiseerd door de KBO Merselo i.s.m. Café den Tommes? Ook leden van KBO-Wanssum zijn hierbij van harte uitgenodigd!

Voor u treden dan vanaf 14.30 uur afwisselend op: het Oberkrainer ensemble Marinka en het Seniorenorkest Venray. Laat u verrassen door hun enthousiasme, brede repertoire en muzikaliteit.

Entree gratis. Iedereen is van harte welkom. Tot ziens op het gezellige, overdekte terras bij Café Den Tommes in Merselo.

Donderdag 16 juni werd er weer gefietst.

Het wekelijkse testfietsen en een 30 km. lange fietstocht bleken goed samen te kunnen gaan. Er werd genoten van de mooie tocht en de gezellige pauze in Leunen. Sommige deelnemers lieten zich daar het ijs goed smaken! Foto's klik hier.

De volgende 30 km. fietstocht is op 21 juli.

Het test-fietsen is elke donderdag in de zomermaanden.

Wil je niet fietsen testen, maar wel meefietsen? Dat kan!

Kom donderdags tussen 13.00 en 13.15 uur naar Dekkers Tweewielers op de Postbaan. Test-fietsen is heel gezellig!

(Geplaatst: 16-06-2016)

Rabo clubkas campagne

Vorig jaar hebben we geld bij elkaar kunnen halen met de Rabofietsdag georganiseerd door de Rabobank. De Rabobank is hiermee gestopt en heeft een nieuwe aktie opgestart: de Rabo Clubkascampagne. Elk lid van de Rabobank kan hieraan meedoen.

Ieder lid krijgt 5 stemmen. Op 4 oktober krijgt ieder lid per post een stemkaart.

In de periode van 4 tot 17 oktober kunt U stemmen. Maximaal 2 keer op de KBO en 3 stemmen op een andere vereniging of stichting die zich heeft aangemeld.

Welke vereniging of stichting zich hebben aangemeld uit Wanssum laten we nog tijdig weten via de Nieuwsbrief. Om mee te kunnen stemmen dient u dus lid te zijn van de Rabobank. Bent u geen lid van de Rabobank, dan is het aan U om alsnog lid te worden.

Dat kunt u doen via de website van de Rabo-bank van Horst Venray

( www.rabobank.nl/lokale-bank/horst-venray/uw-lidmaatschap/ ).

U kunt ook binnenlopen bij het Rabokantoor Venray. Daar wordt het lidmaatschap automatisch geregeld.

Ook als u niet weet of u lid bent kunt u daar terecht.

Dus snel aanmelden en straks 2 stemmen op de KBO en 3 stemmen op...........

(Geplaatst: 24-06-2016)

Aanpassing Sponsorpagina

Soms is het nodig of wenselijk dat onze sponsorpagina wordt aangepast. Zoals nú!

We zijn blij met de Museum Plusbus!

(Geplaatst: 24-06-2016)

Komend weekend worden De Nestor, De Schakel en onze Nieuwsbrief bij de leden thuisbezorgd. De Nieuwsbrief kunt u - in kleur - nú al op onze website lezen. Klik hier.

(Geplaatst: 30-06-2016)

Dinsdag 12 juli van 14.00 tot ca. 15.30 is er in De Lindehof weer een Muzikaal-uurtje. Iedereen is welkom op Meerloseweg 5. Toegang en koffie of thee is gratis.

Een vrijblijvende bijdrage is welkom! Laat a.u.b. even weten dat je komt, bel: 532625

(Geplaatst: 06-07-2016

Donderdag 7 juli: de test-fietsers hadden deze keer niets te testen en dus fietsten zij op eigen fietsen een mooie tocht richting Smakt en Holthees. Lekker fietsweer, goed gezelschap en sportief bezig. Wat wil je nog meer?

In Smakt sloeg Th. onverwachts een "anders-dan-anders-weggetje" in. Dat was om de fietsers te attenderen op het werk van de plaatselijke Heemkundekring, die zich o.a. beijverd om het hoe-wat-waar van oude grenspalen te verduidelijken.

In Smakt staat een nieuw gemaakte grenspaal die de grens aangeeft tussen het land van Cuijck en het land van Kessel. Het is allemaal te lezen op het info bord bij de grenspaal. Leuk cultureel intermezzo tijdens een sportieve middag! Klik voor foto's.

(Geplaatst: 08-07-2016

Datum 10 km. wandelen is verzet.

Omdat enkele leden van onze wandelgroep van 19 juli t/m 22 juli deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse wordt het 10 km. wandelen van 22 juli verzet naar 29 juli.

Onze wandelaars Toon, Harrie en Boy wensen we veel uithoudingsvermogen én wandel-plezier in de Vierdaagse. Zet ‘m óp mannen!!!!!

(Geplaatst: 09-07-2016)

De Unie KBO heeft "Rapportage belangenbehartiging Unie KBO 2e kwartaal 2016" uitgebracht. U vindt deze rapportage op de pagina NUTTIGE LINKS EN INFORMATIE > Info van Unie KBO of klik hier.

(Geplaatst: 12-07-2016)

 

 

Dinsdag 12 juli was er weer een Muzikaal-uurtje bij De Lindehof. Troubadour Peter van de Water bracht met zijn accordeon en gitaar veel gezelligheid. Zijn enthousiasme nodigde uit tot meezingen en meedansen!

Voor foto's klik hier.

(Geplaatst: 13-07-2016)

Vanaf nú op deze website alle nieuws over Wanssum Creatief 2017, te vinden op de pagina Wanssum Creatief. (klik hier)

(Geplaatst: 13-07-2016)

Op zaterdag 16 juli vond de derde ‘Opschoondag’ in de gemeente Venray plaats. Leden van allerlei verenigingen ruimden die dag afval op in de bermen in het buitengebied.

Van het St. Leonarduskoor deden vier leden mee aan de opruimactie: Marianne Vliegenberg, Hub Janssen, Ot Stevens en Gerrit Wijnhoven. Bedankt voor jullie geweldige inzet! Marianne nam de foto van de drie heren.

(Geplaatst: 17-07-2016)

Donderdag 21 juli....... er staat en 30 km. fietstocht gepland. Het is flink warm, maar er is ook wat wind. En die wind maakt het verantwoord om de fietstocht door te laten gaan. Er is niet veel belangstelling, dat is logisch. Ook bij het test-fietsen is er "niet veel te beleven". Gezamelijk rijden ze een leuke tocht via Broekhuizen, Arcen en Klein Vink. Een dikke 30 km. met een - vooral lekkere - stop in Arcen. (IJs was hééééérlijk!)

(Geplaatst: 22-07-2016)

Toon, Harrie en Boy speelden het weer klaar! Voor foto's klik hier.

Ze hebben de Nijmeegse Vierdaagse (30 km.!) tot een goed einde gebracht.

Vrijdag 23 juli kwamen ze vermoeid, maar uiterst voldaan over de finish-lijn.

Een top-prestatie van deze “3 musketiers”, waarmee we hen van harte feliciteren!

(Geplaatst: 23-07-2016)

 

 

Kunst en Cultuur bezoekt

zondag 21 augustus het

kasteel in Well.

Meer informatie

zie affiche hiernaast.

(Geplaatst: 23-07-2016)

Voor groter document: Klik op de rechter bovenhoek

Kunst en Cultuur bezocht op 4 augustus 2016

de bierbrouwerij van "Hertog Jan".

Klik hier voor foto's.

We waren met 12 personen. Deze keer waren er 5 heren bij.

Zij wilden dat lekkere Arcens bier proeven.

De uitleg was zeer boeiend en had onze aandacht!

We begonnen met een beker…….. water!!!!! Bijzonder lekker!

We volgden het hele brouwproces.

Hoe meer alcohol het bier bevatte……. hoe lekkerder het werd.

Na de koffie of…..???? zijn we allen veilig thuis gekomen!

(Geplaatst: 14-08-2016)

Wanssum Creatief 2016.

Nieuwe melding op deze pagina. Klik hier.

(Geplaatst: 17-08-2016)

Fietsen op donderdag 18 augustus: Test-fietsen én een fietstocht stonden op het programma. De test-fietsers waren goed vertegenwoordigd. Zij ontfermden zich over de drie te testen fietsen.

Deelnemers aan de fietstocht waren er maar (zeer) weinig, maar zij die er waren genoten van een leuke tocht via Smakt en Maashees naar Aijen en daar vandaan weer naar Wanssum. Zo'n 32 km werd er gereden over bekende, maar ook weer verrassende onbekende wegen. In Smakt bij het "Pelgrimshuis", was een pauze om van koffie, thee, of iets anders te genieten.

Een positief kritisch puntje aan het eind van de fietstocht...: Bij zo'n 30 km fietstocht is en tweede (korte) pauze een goed idee. Punt van aandacht dus.

Voor foto's klik hier.

(Geplaatst: 19-08-2016)

 

 

 

Donderdag 22 september met Kunst & Cultuur

midgetgolfen in Oostrum.

 

Meer informatie:

zie hiernaast - klik op rechter bovenhoek.

(Geplaatst:20-08-2016)

Zondag 21 augustus bezocht Kunst en Cultuur het kasteel in Well.

14 deelnemers luisterden naar Dhr. Eickmans die op boeiende wjze vertelde over bouw en tuin van het kasteel.

Het kasteel wordt op vakkundige wijze hersteld, waarbij de oorspronkelijke stijl zoveel mogelijk in ere wordt gehouden.

Het was een mooie middag. De koffie met vlaai was ook lekker! Voor foto's klik hier.

(Geplaatst:20-08-2016)

In het weekend van 27-28 augustus worden de Nestor, De Schakel en onze Nieuwsbrief bij de leden thuis bezorgd.

Onze Nieuwsbrief is nu reeds op deze website te lezen - klik hier.

(Geplaatst:25-08-2016)

In de Nieuwsbrief van augustus 2016 staat veel informatie over:

- Samen Tafelen: verzet van 14 naar 13 september

- Beleef de dag fietsdag op 14 september

- Laatste fietstocht van seizoen 2016 op 15 september

- Feestmiddag voor vrijwilligers van KBO-Wanssum: 26 oktober

Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen.

(Geplaatst:31-08-2016)

Muzikaal-uurtje in De Lindehof.

Op donderdag 22 september, van 14.00 tot 15.00 uur, is er in “De Lindehof”, Meerloseweg 5 in Wanssum weer een gezellig uurtje muziek. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd! Het muzikaal-uurtje is vrij toegankelijk. Er wordt een vrijblijvende bijdrage gevraagd voor de koffie en/of thee.

Laat even weten dat u komt via tel.: 532625 of per email: info@delindehof-wanssum.nl

Wilt u graag naar het muzikaal-uurtje, maar lukt dat niet op eigen gelegenheid?

Bel naar Thérèse van KBO-Wanssum (533099) en er wordt voor een oplossing gezorgd!

(Geplaatst:31-08-2016)

KBO Promotiecampagne op L1 van start!!!

Alle informatie hierover is te vinden op de pagina Nuttige links & informatie > info van Unie KBO - klik hier

(Geplaatst:01-09-2016)

Donderdag 1 september - testfietsen. Veel testers, weinig te testen! Maar wel lekker fietsweer. Via mooie-leuke route - deels via "de handjes" - naar Kevelaar, waar de koffie (mét) lekker smaakte en via weer een mooie-leuke route terug naar Wanssum. In totaal 40 km gefietst en, niet te vergeten, getest. Voor het fietst-foto-album klik hier.

(Geplaatst:02-09-2016)

Stichting Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve, aan de Wanssumseweg 14A te Geijsteren, nodigt ons, KBO Wanssum, uit om een bezoek te brengen aan hun Zorgboerderij en wel op donderdag 15 sept. a.s. van 10.00 – 12.00 uur.

Na een rondleiding is er, onder genot van een kop koffie, gelegenheid tot het stellen van vragen.

De Zorgboerderij wil graag weten hoeveel mensen er komen.

Heb je belangstelling? Laat dit dan graag uiterlijk 10 september weten bij:

Toos Lommen, Pastoorstraat 16A, Wanssum: telef. 0478-531873 vóór 10.00 uur;

Of door een briefje met je naam en adres in haar brievenbus.

Graag erbij vermelden of je op eigen gelegenheid gaat en of je eventueel iemand mee kunt nemen in je auto.

(Geplaatst:02-09-2016)

 

Jo Frederix: Jeu de Boules zomerkampioen van 2016.

Woensdag 7 september speelden we weer om het clubkampioenschap van onze Jeu de Boules groep. Het zomerkampioenschap, want dit jaar zijn we begonnen met ’n zomer- en ’n winterkampioenschap. We speelden met 20 leden, ieder 4 spelletjes. Met 4 man op iedere baan, kwam dat mooi uit op onze 5 prachtige banen.

Slechts 2 leden wonnen alle spelletjes waar ze aan meededen. Jo Frederix en Jac Gielen.

Jo had daarbij 38 punten gescoord, en Jac had 26 punten.

Van de 6 personen die 3 van hun 4 spelletjes wonnen was Leo v. Els degene die daarbij de meeste pluspunten scoorde en dus ons podium met een mooie derde plaats vol maakte.

Het was een gezellige middag, en het weer was zo mooi dat we graag in de schaduw gingen zitten als we even vrij waren. Klik hier voor foto's.

(Geplaatst:09-09-2016)

13 september 2016 Samen Tafelen:

Op deze eerste (voor de tijd van het jaar zéér warme) bijeenkomst van Samen Tafelen na de zomerperiode was door onze vrijwillige “Kok” een heerlijk koud menu uitgewerkt.

Elk jaar wordt een evaluatie gehouden met de vrijwilliger(st)ers van deze activiteit. Op de laatst gehouden evaluatie-bijeenkomst liet het bestuur weten dat het besluit was genomen om Ann Gielen – onze kokkin - met haar verjaardag toch een keertje in de bloemetjes te zetten voor al het denk- en doewerk, aansturen en verantwoordelijkheid wat bij deze activiteit nodig is.

Van de vrijwilliger(st)ers kwam het voorstel om dit te doen tijdens een bijeenkomst van Samen Tafelen, zodat ook de gasten van deze huldiging konden genieten.

Op 13 september was get zover! Voorzitter Harrie Arts bedankte Ann voor haar geweldige inzet, Toos en Tonnie overhandigden en bedankten haar door een prachtig boeket te overhandigen. Ook de gasten waren het helemaal eens met deze geste en prezen haar voor haar inzet. Dit alles liet Ann niet koud en zij zei:”Mijn motivatie en energie haal ik uit de tevredenheid van jullie en zal het graag nog blijven doen.”

Ann bedankt!

(Geplaatst:15-09-2016)

Nieuw bericht op de pagina Wanssum Creatief - klik hier.

(Geplaatst:16-09-2016)

15 september 2016: Bezoek aan Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve

Op uitnodiging van Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve waren 26 personen aanwezig om op deze morgen te kijken en te luisteren wat deze Zorgboerderij te bieden heeft.

Na ontvangst met koffie/thee/vlaai, werd de groep opgesplitst en kregen wij een rondleiding met tekst en uitleg en waar de vragen meteen konden worden gesteld.

Algemene indruk: Het is een mooie lichte, ruime locatie, met enthousiaste “werkers”.

(Geplaatst: 20-09-2016)

22 september 2016: Je zou haast denken, dat het fietsseizoen ten einde loopt! Er valt niets te testen. Maar de groep testfietsers hebben er toch zin in om een "stukkie" te gaan fietsen. Dat "stukkie" wordt een mooie toer van een dikke 45 km. via Arcen, een stukje Duitsland in en dan weer op Wanssum aan. Het weer was lekker om te fietsen, onderweg smaakte de koffie/thee prima en op een gegeven moment was het ............ wat zie ik.....?? Meer foto's - klik hier.

(Geplaatst: 23-09-2016)

Kunst & Cultuur ging 22 september 2016 op de sportieve toer! Mini golf bij de Witte Vennen in Oostrum. Annie Jacobs liet weten:

We waren sportief...... 8 fietsende leden en 3 met de auto. Het was prachtig weer.

In 2 groepen de banen gedaan. Het was zo gezellig dat...... 1 groep niet alle banen gespeeld heeft..... te laat! Wel gekwebbeld!

Dus moeten we volgend jaar terug!! En dan verplicht alle banen spelen.

Na koffie en vlaai weer huiswaarts. Voor de foto's - klik hier.

(Geplaatst: 24-09-2016)

De Unie KBO heeft veel nieuws te melden (mede n.a.v. Prinsjedag). Lees het nieuws van Unie KBO via de pagina 'Nuttige Links & Informatie', klik op de website van Unie KBO bijna onderaan de pagina. U kunt ook hier klikken.

(Geplaatst: 28-09-2016)

In het blad De Schakel, dat komend weekend bij onze leden wordt bezorgd, staat de aankondiging van een themamiddag over 'veiligheid in en om het huis' op woensdag 12 oktober, aanvang 14.00 uur in De Kemphaan in Venray. Warm aanbevolen!

Klik hier om De Schakel alvast te lezen. Het artikel staat op pagina 14.

(Geplaatst: 30-09-2016)

De laatste testfietsdag van seizoen 2016 was op 29 september. Veel wind, klein testgroepje en geen fiets te testen! De rit voerde naar het nieuwe natuurgebied bij de Heukelomsebeek. Met de fiets aan de hand ging men over de vlonders, zich verbazend over al het natuurschoon! Daarna koffie bij De Sluis en weer terug naar Wanssum. Nog even gekeken bij de holle boom die staat langs de (onverharde) weg van De Kooy naar Blitterswijck, de Maasstraat. Voor de foto's klik hier.

(Geplaatst: 30-09-2016)

Carnavalsvereniging De Wiendbuul bestaat 6x11 jaar.

Dat wordt gevierd op 11, 12 en 13 november a.s.

Op 13 november is er een brunch, waarbij ook alle

senioren van Wanssum van harte welkom zijn.

Deelnemen aan de brunch is - na aanmelding - gratis.

Klik op de rechter bovenhoek van het document

voor meer informatie en wijze van aanmelden.

(Geplaatst: 13-10-2016)

Oktober 2016: Kunst en Cultuur laat een Persbericht uitgaan met informatie over Wanssums Creatief 2017.

Voor het Persbericht zie pagina Wanssum Creatief 2017 of klik hier.

(Geplaatst: 16-10-2016)

Themamiddag “Wijkverpleegkundige”

Voor de ledenmiddag van 10 november a.s. hebben we Mevr. Ashe Arts uitgenodigd een informatiemiddag te verzorgen. Zij is als wijkverpleegkundige werkzaam in het wijkteam Veltum én zij is aanspreekpunt voor de dorpen Geijsteren, Wanssum en Blitterswijck.

Ze helpt mensen met een zorg- of verplegingsvraag.

Wilt u graag weten wat haar werk als wijkverpleegkundige inhoudt, of wat zij eventueel voor u kan betekenen? Kom dan naar deze themamiddag.

Het belooft een interessante middag te worden!

Locatie: De Zandhoek

Aanvang:14.00 uur

Einde:± 16.00 uur

De middag is vrij toegankelijk voor alle 50-plussers van Wanssum.

Aanmelden is niet nodig.

Wilt u graag naar de ledenmiddag, maar lukt dat niet op eigen gelegenheid? Bel naar Roos Krebbers (tel.: 531686) en er wordt voor een oplossing gezorgd.

(Geplaatst: 25-10-2016)

 

Op zondag 27 november gaan de leden van het St.Leonarduskoor het jaarlijkse Ceciliafeest vieren. De heilige Cecilia is patronesse van muziek, instrumentmakers en zangers/zangeressen. Het koor begint de dag met een H.Mis om 11.00uur, waarbij u van harte wordt uitgenodigd! Daarna gaan de koorleden naar "Het Brugend" in Meerlo, waar zij verder feesten in koor-verband met o.a. een warm/koud buffet. Het Ceciliafeest eindigt om ......... Alle koorleden (én Piet!) van harte een mooi Ceciliafeest gewenst!

(Geplaatst: 25-10-2016)

In het weekend van 29 en 30 oktober worden Nestor, De Schakel en onze Nieuwsbrief bij de leden thuis bezorgd.

De Nieuwsbrief is nu reeds op deze website te lezen. Klik hier.

(Geplaatst: 25-10-2016)

Vandaag is er een nieuwe pagina toegevoegd aan deze website. Het is de pagina 'Schema activiteiten' waarop te zien is hoe de activiteiten bij onze vereniging gerangschikt zijn.

(Geplaatst: 25-10-2016)

26 oktober 2016: Feestelijke"dank-je-wel" middag voor alle vrijwilligers van KBO-Wanssum. Met een optredens van Gerry van Houtert en een dol dwaze act van Turbo Truus en Super Stien. Veel praten, lachen, dansen en zelfs een polonaise!

Voor de foto's klik hier.

(Geplaatst: 27-10-2016)

Op onze sponsorpagina verwelkomen we 2 nieuwe sponsoren, nl.: Kamille Bloemen en Kek Hairstyle. Bij Kamille Bloemen kunnen je altijd terecht voor een "lief of leed" bloemetje. En bij Kek Hairstyle kun je niet alleen je haar laten doen, maar kun je ook terecht voor een boek uit de "Zwerf-boekenkast".

(Geplaatst: 30-10-2016)

De Unie KBO heeft de "Rapportage Belangenbehartiging 3de kwartaal 2016 uitgebracht. U kunt het lezen op de pagina 'Nuttige Links & Informatie'>info van Unie KBO en KBO Limburg, onder het promotiefilmpje of klik hier.

(Geplaatst: 31-10-2016)

Autorit 75-plussers op 3-11.

Op donderdagmiddag 3 november was er weer een mooie autorit voor de 75-plussers.

9 Auto's vertrokken om 13.00 uur vanaf De Zandhoek richting Geijsteren. Via Maashees richting Overloon. Verder richting Griendtsveen, lekker binnendoor over mooie landweggetjes. Af en toe kwam het zonnetje te voorschijn. In Griendtsveen even de beentjes kunnen strekken en lekker genoten van koffie/thee met vlaai. Na de pauze richting Helenaveen, Sevenum, America en Meterik naar Castenray en via Oirlo kwam men weer in Wanssum bij De Zandhoek. Hier was de koffietafel al gedekt met heerlijke broodjes en zondagse soep en een heerlijke kroket.

Het was een geweldige middag en iedereen heeft genoten!

(Geplaatst: 06-11-2016)

De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne is bekend! KBO-Wanssum ontvangt het mooie bedrag van € 325,30. Heel hartelijk dank aan allen die hun stem(men) uitbrachten op onze vereniging!

(Geplaatst: 10-11-2016)

Wandelen

5 km wandelen op een prachtige zonnige najaarsmiddag! Dat deden onze wandelaars op vrijdag 11 november.

Het zonnetje deed zijn best, de herfstkleuren in het bos waren schitterend. Kortom: het was genieten tijdens deze wandeling! Voor meer foto's: klik hier.

(Geplaatst: 11-11-2016)

Ledenmiddag 10 november 2016.

Velen (45) hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven en kwamen op deze middag naar De Zandhoek. Allen benieuwd wie is nu Ashe Arts, wijkverpleegkundige en wat heeft zij in haar pakket, maar vooral wat kan zij voor mij betekenen.

Helaas, Ashe had zich ziek moeten melden en kon voor ons KBO geen alternatief bieden.

Voor de organisatie een hele kluif om toch een mooie middag te bieden.

En achteraf denken wij dat het is gelukt. Een heel andere insteek qua informatie door het tonen van twee films die Marijn Poels maakte in opdracht van het Projectbureau Ooyen Wanssum. Hierdoor toch een klein beeld krijgen van hoe in en rond Wanssum al wordt gewerkt en een beetje wat ons straks staat te wachten.

Allen heel hartelijk bedankt voor jullie begrip en Ashe heeft wel beloofd dat de middag waarin zij zich komt voorstellen zal worden ingehaald.

(Geplaatst: 15-11-2016)

 

Kerst-Workshop op 13 december.

Op dinsdag 13 december organiseert KBO-Wanssum weer de gezellige workshop "Kerststuk maken". De workshop staat onder leiding van Nelly Willems en Jo Jenniskens. Net als voorgaande jaren zijn we weer van harte welkom in De Lindehof, Meerloseweg 5, Wanssum. Aanvang 19.00 uur.

Opgeven voor deze workshop kan tot 27 november bij:

Truus Volleberg, Helling 6, tel. 539099 of bij

Tiny Rutten, Agter de Hoven 35, tel. 532465.

De kosten bedragen € 15,00. Bij opgave dit bedrag, in een envelop voorzien van je naam, inleveren bij Truus of Tiny.

(Geplaatst: 16-11-2016)

 

Unie KBO heeft weer veel nieuws te melden. Klik op Unie KBO op de pagina 'Nuttige Links'.

(Geplaatst: 22-11-2016)

 

Belastingaangifte in de komende jaren.

Tot nu toe konden leden van de KBO’s gebruikmaken van de gratis belastingservice bij deze bond.

In de Nestor van nov. 2016 op pagina’s 38 en 39 schrijft men dat dit gaat veranderen.

De bond vraagt vanaf nu een bijdrage van € 5,50 per aangifte per persoon via automatische incasso te voldoen bij de aangifte. Dit om hun kosten te dekken.

De invullers van KBO Wanssum hebben met het bestuur afgesproken dat zij dit niet gaan doen.

Het kan niet zo zijn dat de KBO enerzijds lobbyt in Den Haag om lasten verlichting bij ouderen te bepleiten en zelf deze groep ouderen anderzijds nu weer op extra kosten gaat jagen.

Onze belastinginvullers zullen dus gewoon doorgaan zoals ze het voorheen gedaan hebben, dus zonder extra kosten voor onze leden!

(Geplaatst: 28-11-2016)

 

Onze wandelaars maakten vrijdag 25 november een mooie herfst-wandeling door de Geijstersebossen.

Ze kwamen o.a. langs 'de Rosmolen'.

Lekker zonnetje, mooie omgeving en goed gezelschap. Het was weer genieten!

Voor meer foto's klik hier.

(Geplaatst: 27-11-2016)

Nieuws van de Jeu de Boulesgroep!

 

Klik op de rechter bovenhoek van het dokument

voor vergroting.

 

(Geplaatst: 28-11-2016)

 

11 december 2016: 'n beetje feest, want onze vereniging bestaat dan 55 jaar!

Op 11-12-1961 werd 'Ouderenvereniging St.Leonardus' opgericht. Sinds de aansluiting bij de KBO gaan we door het leven als 'KBO-Wanssum / Ouderenvereniging St.Leonardus' kortweg KBO Wanssum. Onze vereniging is ouder in jaren geworden, maar nog steeds jong van hart. Toch? Enne.... het wordt gróót feest als we 60 jaar bestaan!

 

(Geplaatst: 29-11-2016)

Belangrijk nieuws over de zorgverzekering.

 

Klik op de rechter bovenhoek van het dokument

voor vergroting.

 

(Geplaatst: 29-11-2016)

Op 27 november vierde ons St.Leonarduskoor het jaarlijkse Ceciliafeest. Dat deden de koorleden (mét "aanhang") in 't Brugeind in Meerlo. Men genoot van optredens van eigen koorleden. De middag werd afgesloten met een heerlijk warm en koud buffet.

Voor foto's klik hier.

 

(Geplaatst: 30-11-2016)

Op donderdag 22 december, vanaf 14.30 uur, is er in “De Lindehof”, Meerloseweg 5 in Wanssum weer een gezellig uurtje muziek. Dit keer verzorgd door Leen Gelders. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd!

Het muzikaal-uurtje is vrij toegankelijk. Er wordt een vrijblijvende bijdrage gevraagd voor de koffie en/of thee.

Komt u ook naar het muzikaal-uurtje? Laat dat dan even weten via telefoonnummer (0478) 532625 of per email: info@delindehof-wanssum.nl

Wilt u graag naar het muzikaal-uurtje, maar lukt dat niet op eigen gelegenheid? Bel naar Annemie van De Lindehof (532625) of naar Thérèse van KBO-Wanssum (533099) en er wordt voor een oplossing gezorgd!

(Geplaatst: 02-12-2016)

Op 24 november hadden wij onze laatste Kienmiddag van 2016.

Dit was ook de Sinterklaas-Kien.

De dames van dde organisatie hadden flink uitgepakt met leuke prijzen.

Met ongeveer 20 personen was de stemming zoals altijd weer heel goed.

In de pauze was gezorgd voor iets lekkers.

Bij de laatste ronde kregen we een leuke verrassing. Dus iedereen tevreden.

Tonnie en Truus bedankt en op naar 26 januari 2017.

Gerrie Quekel

(Geplaatst: 08-12-2016)

Het Jaarprogrammaboekje 2017 werd in het weekend van 10 en 11 december bij de leden thuisbezorgd. Het is ook op deze website te lezen, zie pagina Activiteiten > Jaarprogrammaboekje, of Klik hier.

 

(Geplaatst: 14-12-2016)

13 december 2016: Kerstworkshop

De foto’s geven het niet juist weer. Maar het was een hard werkende avond bij De Lindehof. Niet alleen goed bezig zijn, ook hier was de samenwerking weer perfect. Onder het genot van een kopje koffie met een koekje, ook even tijd om bij te kletsen.

Jo en Nellie hadden het voorbereidende werk weer heel goed voor elkaar.

En met steun van Franca, Tiny en Truus, gingen alle deelnemers met een prachtig Kerststuk naar huis.

Deze 5 dames bedankt, maar ook Annemie van De Lindehof voor haar gastvrijheid.

Bets Beterams.

 

(Geplaatst: 16-12-2016)

Samen Tafelen in Kerstsfeer - 14 december 2016

Bijna 50 gasten genoten van de mooi gedekte tafels, de kerstversiering (dit jaar bestaande uit een prachtige Jim Shore beeldengroep), de heerlijke kerstmaaltjd (dank-je-wel An!) en van elkaar.

 

(Geplaatst: 16-12-2016)

 

15 december: Kerstmiddag.

Kerstmiddag met ons eigen St.Leonarduskoor, overdenking door de pastoor, een kerstverhaal gelezen door Bets Beterams. In de pauze koffie/thee met kerstbrood. Na de pauze een prachtig optreden van het Visserskoor uit Beers.

Voor de liefhebbers was er daarna een koffietafel. Voor de foto's klik hier.

 

(Geplaatst: 16-12-2016)

Match voor Vrijwilligers hield 7 december een avond voor alle vrijwilligers uit de gemeente. Er waren 150 vrijwilligers aanwezig,15 van hen werd verrast met "De Pluum". Onze eigen Jan van Cuijck kreeg ook deze onderscheiding. Jan is actief bij De Papierkroam en is Ouderenconsulent bij Synthese. Bij KBO-Wanssum is hij Vrijwillige Ouderen Adviseur en Belastinginvuller.

Jan proficiat met deze onderscheiding. Je hebt hem DIK verdiend!!

 

(Geplaatst: 16-12-2016)

 

19 december: de laatste computerclubavond van 2016.

De gehele avond waren de leden ingespannen bezig om een mooie / leuke kerstkaart mét tekst te maken.

Her en der kleurden wangetjes rood van de inspanning, maar het was toch zó leuk!!

Op 16 januari is de eerste clubavond van 2017. De leden van de computer-club hebben er nu al zin in!

 

(Geplaatst: 16-12-2016)

Donderdag 22 december was in De Lindehof het laatste Muzikaal uurtje van 2016. Een héél gezellig uurtje met Leen Gelders, muziektherapeute.

Hopelijk zullen er in 2017 meer Muzikale uurtjes in De Lindehof volgen.

 

(Geplaatst: 30-12-2016)